Proton Lighting AB, med kända varumärken som Exaktor och Exlite arbetar för att vara en inspirerande och kunnig leverantör och partner inom belysningslösningar men också att driva den belysningstekniska utvecklingen på marknaden och i samhället i stort. Nya produkter och ny, spännande teknik har gjort att vi vuxit både i och utanför Sverige.
Vårt huvudkontor finns i Värnamo men försäljningsorganisationen finns representerat i stora delar av Sverige samt med säljbolag i Finland. Idag erbjuder vi produkter för utemiljö, industri, kontor, skola, bostad, butik med mera. Våra starka sidor är funktion, design och kundanpassning i kombination med ett starkt miljöengagemang.
Vi tillhör den familjeägda koncernen Proton Group. Hos oss är det medarbetarna som gör skillnaden. Läs mer om oss på exaktor.com eller exlite.se

TJÄNSTEBESKRIVNING OCH ERBJUDANDE 
I rollen som Produktspecialist möter du en stimulerande tillvaro där du offensivt driver och utvecklar företagets produkterbjudande.   

Exempel på arbetsuppgifter;

  • att identifiera och beskriva affärsmöjligheter
  • utarbeta kravspecifikationer i samarbete med produktavdelning.
  • att kontinuerligt verka för en konkurrenskraftig produktportfölj.
  • driva produktutveckling (Solid Works) av nya eller befintliga produkter, såväl internt i bolaget mellan olika avdelningar som externt mot tillverkare i Sverige eller utomlands. 
  • projektledning av utvecklingsprojekt.
  • utbilda säljkåren samt medverka på mässor.
  • att stödja marknadskommunikation.

I rollen rapporterar du till R & D manager och arbetsgruppen består av åtta personer. Arbetet innebär resor såväl inom Sverige som internationellt. 

PERSONPROFIL 
Vi ser en person med allmän god teknisk förståelse och intresse. Du har jobbat med produktutveckling under minst ett par år och har erfarenhet av program som Solid Works. Med fördel har du jobbat inom belysningsbranschen och förstår våra kunders behov. Du är van av att driva projekt på egen hand, gärna på internationell basis. 

Arbetet sker i gränslandet mellan försäljning, produktutveckling, kunder och marknadskommunikation. För att lyckas i jobbet tror vi därför du har en god förmåga att lyssna på din omgivning, internt men också för marknadens behov. Du är också van att jobba brett samt högt/ lågt i samråd med olika typer av kompetenser.

Vi tror att du är en person med hög energi, som uppfattas som smidig och effektiv samt har en kreativ läggning. Du ser alltid möjligheter och vågar tänka/ agera utanför invanda mönster. Lika bra som att komma med idéer är du också på att plocka ned dessa och förvekliga dom. Du driver på och skapar resultat.

Din förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift är mycket god.

KONTAKTUPPGIFTER OCH ANSÖKAN 
Känns detta som en rolig och utmanande tjänst för dig? Välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag för tjänsten är 24 juni. Löpande urval sker så skicka in din ansökan så snart du kan.

Frågor kring tjänsten besvaras av R & D manager Mattias Möller, 0370-69 07 05. För frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du HR-chef Mari Lundqvist, 0370-65 62 05.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb